Tuesday, 28 May 2013

terasa sikap keibuan terserlah ...

waa .. sepi blog nie kan ??
err , maaflah .. kebizian melanda sejak kebelakangan nie ..

kerja kat ofis makin banyak nak kene settle ..
bile balik rumah sibuk nak memikir nak masak ape ..
en sayang tak suke sangat makan kat luar ..
die nak jugak suruh binik die yang tak pandai masak nie masak ..
nasib baik die makan ape yang aku masak ..
sedap ker tak , tu belakang kira kan ??
asalkan en sayang bahagia .. hahaa ..


oke , aku dah merepek ..

ko tahu?? masa memula masuk alam rumahtangga tahun lepas ,
aku rase macam tak percaye ..
kenape ? sebab aku muda lagi ...

dah tahu muda kenape nak kawin awal yer dok ??

err , takde jawapan untuk tu ..
ajal , maut , jodoh , semuanya ditangan Tuhan ..
aku redha ..
(*padahal seronok ko mase wedding !*)

sekarang nie , perut aku dah makin membesar ..
syukur baby sihat ..
syukur baby tak banyak kerenah ..
syukur aku takde banyak alahan macam kakak ipar aku ..
syukur coz ada suami yang caring giler pasal aku ngan baby ..
syukur ..


kakak ipar aku bersalin last two week ..
dapat babygirl ..
comel giler kott ..
hamper mengalir airmata aku tengok muke suci baby tu ..
tak tahu kenape ..

mase tu aku usap perut aku ,
agakagak , anak aku nanti comel macam tu ker ??
sihat macam tu ker ??

Ya Allah ,
Kau lindungilah bayiku ..

aku tengok pulak laki aku ..
die belai , dukung budak kecik tu ..
bagi budak tu kat aku , suruh aku kendong ..
sumpah mase tu aku rase sayanggg sangat kat budak tu ..

en sayang suke budakbudak ..
lame aku kaku ko mase tu ..
tak tahu nak buat ape ..

tetibe , rase tak sabar nak tunggu baby kecik dalam rahim aku nie lahir ..
rase rindu kat die ..


pulak tu , bile dengar jer baby tu nangis ,
serta merta rase sayu jer hati nie ..
dalam hati dah kalut semacam ,
eh , kenape dengan baby sayang ??
sibuk aku tanye laki aku ..


sekarang nie ,
aku memang tak boleh tengok baby ..
rase macam nak jer g dukung , peluk , cium budak kecik tu ..

pergilah ke mane pon ,
setiap kali aku nampak budak kecik , baby ,
langkah aku jadi slow ..
aku renung sampailah budak tu hilang dari mata aku ..
kenape erk ??

ntah ler ..
aku nie blur sebenarnye ..
err ..

enam bulan ,
aku tak tahu nak buat persediaan ape ..
aku tak biase ko ..
ko tolong aku boleh ?? hikhik ..

aku bace blog mummy2 ,
aku siap suruh laki aku print lagi list lha bagai ..
tapi bile nak survey ,
aku dah jadi bengong sorang2 ..
en sayang lagilah blur ..
aku yang mengharapkan die hilangkan kebluran aku ,
last2 , sekali dengan die buat muka confuse !!

alahaii sayangku ...

takpelah , aku try beli sikit2 mane yang aku rase perlu ..
teruje tu teruje tapi tulah kan ,
aku nie kalu dah confuse , habislah ..

In Syaa Allah ,
kami akan cuba yang terbaik untuk permata hati pertama kami berdua nie ..
:)

6 comments:

  1. Enam bulan eh.. kita dulu, lagila.. bila dah masuk tujuh bulan baru terhegeh-hegeh nak beli barang baby. Hahaha. Memang kabut je persiapan, tapi alhamdulilah, sempat settlekan semua. tapi tula, kalau beli sekali harung, banyak gak duit mengalir.. macam air.. eh tapi ni nanti nak raya kan, komfom banyak sales sana sini, beli la time tu.. ;) ke time tu dah due? -__-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tulah .. ingt nk beli time sale raya .. due lepas raya .. :)

      Delete
  2. Salam ziarah. :D

    Semoga segala urusan sis dan suami dipermudahkan Allah. InsyaAllah. :)

    Owh saya follow blog sis~

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimas doakan .. :) owh , thankz :)

      Delete
  3. enam bulan ok lagi dear.. slow slow. saya dulu 7 8 bulan baru sibok nak beli sebab enam bulan pertama sibok nak muntah..haha. tapi seronokkkk ehhhhhh!!! tu pun beli smpai tak terguna pun ada...takpe, beli sikit sikit, nati bby kluar lagi nak beli macam macam. take care ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker ?? hehe , sy gelabah lebih kan ?? k , thanks .. :)

      Delete

komen disini ;)